Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ. 22-12-2015

«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ»


Συνάδελφοι,

Τώρα που τα μέτρα κατά των εργαζομένων εντείνονται,  όπως και η εκποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα των συμφωνιών, - περισσότερο από κάθε άλλη φορά- πρέπει να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε αταλάντευτα στους αγώνες για την διατήρηση και βελτίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Εταιρείας. H ιστορική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας  σε επίπεδο Ολομέλειας  με αριθμό 1906 του 2014 για το υπέρτατο αγαθό της ζωής, το νερό, ουσιαστικά είναι η πρώτη νίκη των πρωτοβουλιών που έλαβαν πολίτες και εργαζόμενοι απέναντι στις προθέσεις των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Δύο χρόνια μετά,  βρισκόμαστε σήμερα σε δυσμενέστερη θέση με όχημα τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης  και το τρίτο  μνημόνιο.
Συνάδελφοι,
Η  εντυπωσιακή παράσταση των εργαζομένων κατά της παρουσίας εκπροσώπων της SUEZ  στην ΕΥΔΑΠ,  αποτελεί συνέχεια όλων των προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι τώρα και είχε σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της συνάντησης που είχε  προετοιμαστεί στις 15/12,  με συμμετοχή  υπηρεσιακών παραγόντων  της ΕΥΔΑΠ. Με ηχηρή παρουσία έστειλαν καθολική απάντηση ότι η SUEZ είναι ανεπιθύμητη ως υποψήφια που ενδιαφέρεται για την εξαγορά της εταιρείας. Η Ανανεωτική Κίνηση Μηχανικών δια των εκπροσώπων της στις συναντήσεις που γίνονται, διατυπώνει ξεκάθαρα την πάγια θέση της απέναντι σε οποιαδήποτε εταιρεία ορέγεται την ΕΥΔΑΠ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς από όποια θέση και αν βρίσκονται να συσπειρωθούν και να προβάλουν αντίσταση  απέναντι σε ενέργειες που  υποθηκεύουν το μέλλον της ΕΥΔΑΠ, που νομιμοποιούν ειλημμένες αποφάσεις από άλλα κέντρα και παράλληλα να αναδείξουν τις πραγματικές δυνατότητες του στελεχιακού της δυναμικού προτείνοντας και υλοποιώντας τομές στη δομή και λειτουργία της Εταιρείας.

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. παρακολουθεί με την δέουσα προσοχή τη φημολογούμενη συμμετοχή συνδικαλιστών του Συλλόγου στη μυστική συνάντηση με τη SUEZ και δεσμεύεται, ότι αν αποδειχθεί  κάτι τέτοιο μέσω των θεσμικών  οργάνων  του Συλλόγου, θα αναλάβει όλες εκείνες  τις πρωτοβουλίες που της αναλογούν προκειμένου να αποκαταστήσει το κύρος του Συλλόγου.

Σχετικά με τις  Κανονικές Άδειες που πληρώθηκαν και είχαν  σαν αποτέλεσμα τις μειωμένες παροχές προς  όλους τους εργαζομένους, επικρατεί συγκαλλημένη σιωπή ως προς τα κριτήρια της χορήγησης και για το αν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών και συνδικαλιστές. Θεωρείται αυτονόητο  ότι αν υφίστανται τέτοια φαινόμενα  θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους  γιατί έτσι καταδικάζεται συλλήβδην  όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν συνάδει από τη μια πλευρά οι συνδικαλιστές να προβάλλονται ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και από την άλλη να διαβαίνουν πρώτοι τον «Ρουβίκωνα».

Καλούμε την Διοίκηση της Εταιρείας να ενσκήψει με την δέουσα προσοχή στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την άδικη οριζόντια εφαρμογή της  λήψης των Κανονικών Αδειών και να αποτρέψει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εφαρμογή αυτού του μέτρου στη λειτουργία των εγκαταστάσεων  της εταιρείας.

Με την ευκαιρία των εορτών ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους

καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2016