Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ. 15-1-2016



Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση υποκύπτοντας στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών, υιοθετεί με το νέο ασφαλιστικό, για μια ακόμη φορά, την παράλογη και αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή των μνημονίων.

Ξεχνώντας την λεηλασία που επιβλήθηκε στα ασφαλιστικά ταμεία και στα αποθεματικά τους από το PSI, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τις χαριστικές ρυθμίσεις των ημετέρων μεγαλοεπιχειρηματιών από την εισφοροαποφυγή, την κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, γίνεται προσπάθεια «μεταρρύθμισης» του ασφαλιστικού στην βάση της περαιτέρω αύξησης των εισφορών και μείωσης των συντάξεων, μειώνοντας έτσι δραστικά τις παροχές στους εργαζόμενους και περιορίζοντας σημαντικά τον αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο των γενεών χαρακτήρα του συστήματος.  Καθίσταται λοιπόν αποκλειστικά υπεύθυνος ο ίδιος ο εργαζόμενος για την εξασφάλιση της επιβίωσής του σε μεγάλη ηλικία, αφού καλείται να ξεπεράσει στις σκληρές σημερινές συνθήκες, ανυπέρβλητα εμπόδια και προϋποθέσεις προκειμένου να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Το ασφαλιστικό πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα παροχών στους εργαζόμενους ώστε να δικαιολογείται η συμπίεση και η συρρίκνωση των δικαιωμάτων του. Είναι πρόβλημα εσόδων και είναι αδύνατο να εξορθολογιστεί με τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας, μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και υποαπασχόλησης που βιώνει η χώρα μας την τρέχουσα περίοδο.

Στις συνθήκες της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, η μνημονιακή υποχρέωση για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ το 2016 πρέπει να ανατραπεί.

 Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον αγώνα για την διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Ο Σύλλογος Μηχανικών καλεί σε συμμετοχή όλα τα μέλη του  στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Ομονοίας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΡΚΟΥΡΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ