Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ

Αγαπητοί Συνάδελφοι είμαστε ήδη στην επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών και όχι μακριά από τις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου.  Στη συνέχεια της πορείας της Ανανεωτικής Κίνησης Μηχανικών, μετά από συζητήσεις, σκέψεις αλλά και προτάσεις συναδέλφων, οι τελικές θέσεις μας θα διαμορφωθούν και με τη δική σας συμβολή, θέτοντας το σχέδιο θέσεων που ακολουθεί, σε ανοικτή διαβούλευση. (Μπορείτε να το κατεβάσετε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ)

Συνδιαμορφώνουμε αυτά που θέλουμε να διεκδικήσουμε αλλά και να περιφρουρήσουμε, για ένα Σύλλογο δημιουργικό που θα μας ενώνει όλους στην κοινή προσπάθεια.

 
Στείλτε τις παρατηρήσεις σας στο :
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις στους χώρους εργασίας για να συζητηθούν οι παρατηρήσεις σας και να εμπλουτιστεί το σχέδιο από το κάλεσμα που έχετε λάβει.
 
«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ»


ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε και ΤΕ  ΕΥΔΑΠ,

Μετά τις σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή, απόρροια των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε και  τη κυβερνητική δέσμευση για δημόσια και κοινωνική ΕΥΔΑΠ, μακριά μεν από πολιτικές που αποσκοπούσαν στο ξεπούλημά της, αλλά μπροστά σε διαδικασίες που θα πρέπει να οδηγήσουν στην αναδιάρθρωσή της.

 Τα μέλη του Συλλόγου Μηχανικών σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούν  σε εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Αυτό που οφείλουμε να προσέξουμε, αφήνοντας πίσω τις όποιες κομματικές γραμμές  και αντίστοιχες πολιτικές, είναι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στους αγώνες για την βελτίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Εταιρείας, τώρα περισσότερο από ποτέ, ώστε να συνεχίζει να  διαχειρίζεται, επ’ ωφελεία της κοινωνίας, το υπέρτατο αγαθό της ζωής, το νερό.

 Στόχος μας είναι η συσπείρωση όλων των  συναδέλφων  και η  λειτουργία του Συλλόγου ως ισχυρού συνδικαλιστικού οργάνου, πάνω και πέρα από προσωπικά συμφέροντα και στενές κομματικές ταυτότητες.

 Ο κοινός αγώνας, η συνένωση όλων των δυνάμεων του Συλλόγου, η στενή συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους, η ομαδική λειτουργία των μελών και η συνεχής  εκπροσώπηση και στήριξη των εργαζομένων.

Βασικές κατευθύνσεις της «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. &Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ» είναι:

·         Η ΕΥΔΑΠ μπορεί να γίνει λειτουργικότερη και αποδοτικότερη, μέσω της αναδιάταξης υπηρεσιών που θα υπηρετούν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, στο οποίο, θέση στη συζήτηση για τη διαμόρφωσή του με τη Διοίκηση αλλά και βαρύνουσα σημασία θα πρέπει να έχουν και μέλη του  Συλλόγου Μηχανικών ώστε να αποφύγουμε παθογένειες των προηγούμενων διοικήσεων.

·         Η συμβολή στην δημιουργία ενός σύγχρονου κανονισμού λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ όπου η αξιοκρατία, όνειρο πολλών δεκαετιών, θα βρει τη θέση που της αξίζει στην εταιρεία.

·         Η ολοκλήρωση των ενεργειών που είναι σε εξέλιξη για τη προστασία του εισοδήματός μας από αντισυνταγματικούς νόμους.

·          Η ανάδειξη της πραγματικής θέσης των μηχανικών στην ΕΥΔΑΠ, η πλειοψηφία των οποίων δεν ανήκει στους προνομιούχους εργαζομένους, όπως πολλοί εντός και εκτός εταιρείας ισχυρίζονται.

·         Η διαρκής παρέμβαση για να δώσουμε μαζί ένα έντιμο και δύσκολο αγώνα, να δημιουργήσουμε ένα νέο ρεύμα συνδικαλισμού μέσα στο Σύλλογο, για να προασπίσουμε τα βασικά εργασιακά μας θέματα, να υπερασπιστούμε όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να βελτιώσουμε  τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.

·         Η υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε. θα πρέπει να αποτελέσει το  πρώτο στάδιο για την   αποκατάσταση των  εργασιακών   σχέσεων   και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με σκοπό την σταδιακή ανάκτηση των εισοδηματικών απωλειών των εργαζομένων, στα προ του μνημονίου   επίπεδα,.

·         Άμεση διενέργεια  προσλήψεων  προσωπικού πλήρους και σταθερής εργασίας μέσω ΑΣΕΠ, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της ΕΥΔΑΠ  με ανάκτηση όλων των υπηρεσιών που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Κατάργηση του δανεισμού - ενοικίασης εργαζομένων και δραστικό περιορισμό των υπεργολαβιών.

·         Η ενοποίηση των δύο μεγάλων και όμορων Συλλόγων, Επιστημονικού και Μηχανικών, είναι ένα σχέδιο που έχει ξεκινήσει με πρότασή μας και έχει ανοίξει ο διάλογος μεταξύ των δύο Δ.Σ. Αποτελεί πρόταση πολλών μελών και από τους δύο Συλλόγους και είναι μία ώριμη περίοδος για να υλοποιηθεί.

·         Συμμετοχή στο παγκόσμιο κίνημα για το νερό, μέσω του οποίου είχαμε αναδείξει και το πρόβλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, συμβάλλοντας στην ιστορική απόφαση του ΣτΕ, έχοντας πια και  τη κυβερνητική δέσμευση για δημόσιες και κοινωνικές ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ. Η δραστηριότητα των μελών του  παγκοσμίου κινήματος για το νερό είναι πολυσχιδής, όπου εκτός από το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχει σημαντική ροή πληροφόρησης σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης εταιρειών που έχουν επανέλθει στον δημόσιο τομέα, με επιστημονικές ανακοινώσεις και άρθρα, χρήσιμα για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας. Είμαστε εκεί από το 2011 και θα πρέπει να ενισχύσουμε την παρουσία μας παρουσιάζοντας το επόμενο χρονικό διάστημα και το δικό μας σχέδιο λειτουργίας της εταιρείας.


«Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. &Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ»  θα προχωρήσει με όλους τους συναδέλφους που υποστηρίζουν την προσπάθεια υλοποίησης των ανωτέρω θέσεων ΓΙΑ έχουμε και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα  προς όφελος του Συλλόγου και της ΕΥΔΑΠ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την εμπιστοσύνη σας, την ενεργή συμμετοχή σας και τις προτάσεις σας, θα μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ρόλο ισχυρό, αξιοπρεπή και ανεξάρτητο στο σύγχρονο σκληρό εργασιακό περιβάλλον που έχουμε μπροστά μας.