Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Οι Μηχανικοί της ΕΥΔΑΠ παίρνουν αποφάσεις για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. παρουσία αρκετών μελών, του Προέδρου της ΟΜΕ, εκπροσώπων άλλων Συλλόγων εργαζομένων, εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα και του νομικού συμβούλου του Συλλόγου Μηχανικών.
 

            Ως θέματα προς συζήτηση είχαν οριστεί:

·      Μισθολογικές περικοπές
·      Ενημέρωση του Σώματος για τις δράσεις του Συλλόγου
·       Λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κινητοποιήσεις

    Στη Συνέλευση ο δικηγόρος του Συλλόγου κ. Παυλάτος, ενημέρωσε για τις εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις και τη Νομική τακτική που θα ακολουθηθεί στο μέλλον όσον αφορά στις νέες περικοπές.
 
Η Γενική Συνέλευση θα παρουσιάσει αύριο τα συμπεράσματα, όπως καταγράφηκαν από τις πολλές προτάσεις και παρατηρήσεις των μελών του Συλλόγου, τα οποία θα ενσωματωθούν στη παρούσα ανάρτηση.
 
 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ κ. Δημούδης

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ κ. Αλεξανδράκης
Πρόσκληση στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ της Μαρίας Κανελλοπούλου, εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα - savegreekwater.org

Δείτε εδώ το video από την ενημέρωση της κ. Κανελλοπούλου για το έργο της Πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού και τις νέες δράσεις που ετοιμάζονται.

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου συζητείται μέσα στην Βουλή η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις κερδοφόρες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.. Έξω απο τη Βουλή εμείς, οι πολίτες,συζητάμε σε ανοιχτή συνέλευση-ενημέρωση στις 17.30 γιατί η ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα μας είναι μια ολέθρια και αντιδημοκρατική εξέλιξη.

facebook event link

Εξηγούμε και συζητάμε
  • για την τάση επαναδημοτικοποίησης του νερού στην Ευρώπη,
  • την αδικαιολόγητη, οικονομοτεχνικά, σουπερ αύξηση (εως 260% στην Ευρώπη) των τιμολογίων που συνοδεύει κάθε ιδιωτικοποίηση νερού στον κόσμο,
  • τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν οτι η εταιρία χαρίζεται και δίνονται επιπλέον αρκετα εκατομυρία ευρώ (απο χρέη προς αυτήν) σε όποιον την «αγοράσει»στη σημερινή της αξια,
  • την «ουδετερότητα» στο θέμα της δημόσιας ή ιδιωτικής διαχείρισης των υπηρεσιών νερου που δεσμεύεται να επιδεικνύει από την συνθήκη της Ε.Ε.η (μη εκλεγμένη) Κομισιόν που καθιστά την πίεση της ως μέλος μέσω της Τροικας ΕΚΝΟΜΗ
και πολλά άλλα χειροπιαστά επιχειρήματα απέναντι στις γενικόλογες και ατεκμηρίωτες φλυαρίες κυβέρνησης και media.

Στο Παρίσι το νερό επανήλθε σε δημοτικό έλεγχο κοστίζοντας 90 δις στις πολυεθνικές που σήμερα θέλουν να «επενδύσουν» εδω. Το δημοψήφισμα στην Ιταλία, απαγορεύει πια στην ιταλική κυβέρνηση να πωλήσει τις υπηρεσίες νερου. Παντού στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι άνθρωποι συναινούν. «Νερο, κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα».

Κι εμεις προσθέτουμε
Το νερό είναι ζωή και η ζωή μας δεν πωλείται.

SAVEGREEKWATER

Ο κ. Παυλάτος, νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Μηχανικών. 
 
ΠΗΓΗ : Κ. ΡΙΠΗΣ