Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε &Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ 25-10-15

«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε.»

25. 10. 2015


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλοι διαβάσαμε την ανακοίνωση της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» ΔΑΚΕ (22-10-2015) η οποία είναι ιδιαίτερα κίτρινη, προκλητική και διχαστική. Δεν απευθύνεται καν σε νοήμονες συναδέλφους, επιπλέον είναι υβριστική (συκοφαντική), διότι αναφέρεται σε συναλλαγές και οικονομικά ανταλλάγματα, έστω υπαινικτικά.

Ποιοι ομιλούν για συναλλαγή; Οι εγκύκλιοι τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας ( σε μια παράταξη που είχε το προεδρείο τα τελευταία τριάντα χρόνια) αρκούν για να δει κανείς ποιοι προωθήθηκαν σε θέσεις ευθύνης. Το αρχείο είναι ιδιαίτερα πλούσιο από τοποθετήσεις σε υψηλές θέσεις ΔΑΚΙΤΩΝ μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, τόσο, που χρειάζονται πολλές σελίδες για να το καλύψει κανείς. Δεν σταμάτησαν μπροστά σε τίποτα, δεν έχουν συναδελφικούς και δεοντολογικούς φραγμούς, ελεγκτές και ελεγχόμενοι από τις θέσεις του Προεδρείου του Συλλόγου (Πρόεδρος και Δ/ντης Εσ. Ελέγχου). Φθάσαμε ακόμα σε άτομα της παράταξης της ΔΑΚΕ που προτάθηκαν και κατέλαβαν θέσεις ευθύνης να είναι πολύ νεώτεροι από πολλούς καταστρατηγώντας την επετηρίδα και τον Κ.Π. καθώς επίσης και άλλοι προτάθηκαν χωρίς να έχουν καν οργανική θέση (μπλοκάκι), ενώ άλλοι, από θέσεις προεδρείου διέσπασαν την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Μηχανικών για την επιστροφή των χρημάτων. Τελικά τα επέστρεψαν ;

Συνάδελφοι,

Στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Μηχανικών, απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, βαπτίζονται «θεσμικές εκτροπές και ανίερες συμμαχίες», έννοιες που χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν από τους συνδικαλιστές της για ίδιο όφελος, ενώ γνωρίζουν ότι και με τις δικές τους ευλογίες έγινε κάτι αντίστοιχο στο σύλλογο προσωπικού που εκτοπίστηκε η πρώτη δύναμη της ΕΣΚ. Εκεί δεν υπήρξε ανίερη συμμαχία;

ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ το φαινόμενο να λοιδορούνται συνάδελφοι για προώθηση σε διοικητικές θέσεις με , δήθεν όχημα, το συνδικαλιστικό μας όργανο που μας εκπροσωπεί όλους.

Εμείς ποτέ δεν ακολουθήσαμε ούτε θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της μικρής μερίδας της ΔΑΚΕ μηχανικών, ούτε πρόκειται να υιοθετήσουμε ανάλογες τακτικές αλλά, αν χρειαστεί να προστατεύσουμε τα θιγόμενα μέλη μας, από οποιαδήποτε παράταξη και να προέρχονται, όπως κάναμε σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε και τώρα, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες.

Καλούμε λοιπόν την παράταξη της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ που έχει αναγνωρισμένη προσφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα να μαζέψει έγκαιρα αυτές τις λίγες «κίτρινες φωνές του επαίσχυντου επιπέδου» γιατί αυτές οι συνδικαλιστικές πρακτικές διασύρουν την ίδια τη παράταξη της ΔΑΚΕ όπως συνολικά και το συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι ψύχραιμες φωνές που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο τόσο της ΔΑΚΕ, όσο της ΠΑΣΚΕ αλλά και του ΣΕΚΕΣ, μας περιέβαλαν και μας περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους.

Τίποτα από όσα αναφέρονται στην Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Μηχανικών δεν συνάδει ούτε με τη θέση στην οποία βρισκόμαστε ως εργαζόμενοι, ούτε με την κρισιμότητα των θεμάτων που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Για όσους από τους συναδέλφους ξεχνούν, τους λέμε ότι η παράταξη της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε. ήταν, είναι και θα είναι ΜΙΑ και οι εκπρόσωποί της είναι γνωστοί σε όλους.

Εν κατακλείδι, σας επισημαίνουμε ότι, στον συνδικαλισμό είναι καλύτερα να απευθύνεσαι στην ευφυΐα των συναδέλφων, παρά να διεγείρεις τους φόβους τους και να καλλιεργείς τη διχόνοια!