Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Τίτλοι τέλους : Δημόσια μένουν νερό και ενέργεια

Τι πιο φυσικό θα αναρωτηθεί κάποιος που βλέπει τον τίτλο αυτής της ανάρτησης (δημόσια μένουν νερό και ενέργεια). Τι πιο παρανοικό λέγαμε όλοι εμείς, τότε που δίναμε τη μάχη, για ένα από τα πιο βασικά αγαθά της ζωής, ενώ τα κυβερνώντα κόμματα απαντούσαν... τι πιο φυσικό να ξεπουλήσουμε το νερό. Πράγματι, τι πιο φυσικό νάσαστε στο χρονοντούλαπο της ξεχασιάς με όλα όσα σας φόρτωσε ο ελληνικός λαός...
 
 
ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ - ΔΕΗ 
στην υπηρεσία όλων των Ελλήνων


Κατηγορηματικός ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης που μίλησε στο «Κόκκινο»:

 «Πρώτον, είπαμε ότι γι' αυτές που ολοκληρώθηκαν και μόνο, όπως ο ΟΤΕ, δεν επαναδιεκδικούμε τη επαναδημοσιοποίησή τους σε αυτή τη φάση. Αν σε 10 χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να τις πάρουμε πίσω, το βλέπουμε.
Δεύτερον, οι συμβάσεις που προκηρύχθηκαν, αλλά δεν έχουν υπογραφεί, όπως τα 14 αεροδρόμια, ο νόμος μας δίνει μεγάλα περιθώρια να τις επανεξετάσουμε. Να βρούμε τον τρόπο αυτά τα αεροδρόμια να αρχίσουν να λειτουργούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού κλπ.
Τρίτον, τα 200- 300 εκατ. δημόσιου χώρου, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου και δεν μας υποχρεώνει κανείς να τα πουλήσουμε. Εμείς θέλουμε μόνο να τα αξιοποιήσουμε. 
Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι στο ξεπούλημά τους».
Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και των διαπραγματεύσεων λέγοντας χαρακτηριστικά «Και θα προλάβουμε και θα πετύχουμε».