Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ



«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά από δυόμιση χρόνια οργανωμένης επίθεσης εναντίον του Ελληνικού λαού που έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή εξαθλίωση και φτωχοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας και εμάς των ίδιων,  βιώνουμε για άλλη μια φορά νέες περικοπές  του εισοδήματός μας. Η Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία  με τη Τρόικα και τους δανειστές τοκογλύφους επιτίθεται για άλλη μια φορά με  αντεργατικές, αντικοινωνικές, αντιλαϊκές πολιτικές που δοκιμάζουν  τα όρια της κοινωνίας και τη συνοχή της λειτουργίας  του Κράτους.
Οι πολιτικές αυτές στοχεύουν στην  διάλυση των εργασιακών σχέσεων,  στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και των φυσικών πόρων και στο ξεπούλημα των κρίσιμων υποδομών της χώρας που είναι απαραίτητες για την αυτοτέλειά της και την ανεξαρτησία της.

Ειδικότερα για την ΕΥΔΑΠ εκτός από τις πληροφορίες που διαρρέουν , υπάρχουν πλέον σημαντικές  ενδείξεις ότι η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζονται να την πουλήσουν σε τιμή που προσδιορίζεται στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα της χρηματιστηριακής αποτίμησής της (200.000.000 - 250.000.000 ευρώ). Ας σημειωθεί ότι μόνο τα έργα των βιολογικών καθαρισμών της Ψυττάλειας και του Θριασίου πεδίου  έχουν στοιχίσει πολύ περισσότερο και μάλιστα σε τιμές ευρώ που ανάγονται στη δεκαετία του 90!!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ είναι να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο και σε εμάς τους εργαζόμενους  να μην επιτρέψουμε την μετατροπή του νερού από φυσικό αγαθό, σε εμπόρευμα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να περάσει στον έλεγχο ιδιωτικών κεφαλαίων ο κύκλος του νερού και να τεθούν σε αμφισβήτηση, η ποιότητα, η επάρκεια και το χαμηλό κόστος του πόσιμου νερού προς το κοινωνικό σύνολο.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ να ανατρέψουμε την μείωση των μισθών μας που η Διοίκηση εφάρμοσε καταπατώντας κατάφορα την εργατική νομοθεσία.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΝΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όσο ακόμα έχουμε δουλειά (με τη σκέψη στους συνανθρώπους μας που είναι άνεργοι, άρα σε χειρότερη μοίρα από εμάς), όσο στριμωγμένοι και να είμαστε οικονομικά, πρέπει να κάνουμε όλοι την υπέρβασή μας για να ανατραπούν τα μέτρα, δίνοντας οργανωμένο, ουσιαστικό και σκληρό αγώνα και όχι κινήσεις διαμαρτυρίας.  
Πρέπει ο καθένας από εμάς να κατανοήσει ότι Ο ΑΡΙΘΜΟΣ όλων όσοι θα απεργήσουμε και θα διαδηλώσουμε είναι καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων. Γι’ αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες πικρίες ή παράπονα:

Κανείς μας δεν πρέπει να κάνει το λάθος να απουσιάσει από την απεργία  στέλνοντας  λάθος μήνυμα στην κυβέρνηση.

Κανείς μας δεν πρέπει να δώσει πια την δυνατότητα σε κανένα «Παράγοντα» να χρησιμοποιήσει την απουσία μας ως άλλοθι για την λήψη αποφάσεων ενάντια στα συμφέροντά μας.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε κάθε μορφή κινητοποίησης που έχει ως σκοπό τη σωτηρία της ΕΥΔΑΠ

Όλοι στη 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Σεπτεμβρίου
 



(Η Ανακοίνωσή μας είναι επιβεβλημένη λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και της αδυναμίας συντονισμού του Προεδρείου του Συλλόγου μας)