Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

21-5-2015. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ-ΤΕ ΕΥΔΑΠ.


«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε & Τ.Ε ΕΥΔΑΠ»


21. 05. 2015
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ & ΤΕ κάλεσε τα μέλη της και όλους τους συναδέλφους σε ανοικτή  συνεδρίαση την Παρασκευή 15/5/2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ στο κτήριο της Πανόρμου.

 Συνεδρίασε και αφού έγινε ανασκόπηση των πεπραγμένων του Συλλόγου για την τελευταία εξαετία, κάνοντας κριτική στις  δράσεις του Συλλόγου και αυτοκριτική για την στάση της ιδίας της Κίνησής μας,  ενέκρινε το πλαίσιο αρχών και τις βασικές κατευθύνσεις της  ενόψει των εκλογών του Συλλόγου, όπως είχατε ενημερωθεί στο email σας.

 Το κείμενο των βασικών αρχών και κατευθύνσεων θα παραμείνει ανοικτό σε διαβούλευση για τυχόν αλλαγές και προσθήκες προτάσεων μέχρι την προκήρυξη των εκλογών

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ & ΤΕ πιστή στις αρχές της πρωτοστάτησε στο Σύλλογο σε όλα τα μεγάλα θέματα όπως:

1. Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Μέλη μας πρωτοστάτησαν στο μαραθώνιο ενημέρωσης των κατοίκων της Αττικής καθώς  και στη  λήψη αποφάσεων από Δήμους και φορείς όπως ΚΕΔΕ και ΟΚΕ για να παραμείνει το νερό υπό την εποπτεία του δημοσίου, ενώ προσέφυγαν και στο ΣΤΕ για τον ίδιο λόγο.  Σύνδεση με τα μέλη του  πανευρωπαϊκού  κινήματος για το νερό και συμμετοχή σε σειρά εκδηλώσεων σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Βερολίνο.

2. Την συνέχιση των δικών κατά των μνημονιακών νόμων που είχαμε ξεκινήσει το 2010-2011, όχι μόνο για τα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά για όλους τους συναδέλφους της ΕΥΔΑΠ, διεκδικώντας την επιστροφή χρημάτων μέσα από δίκες, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες συμμετοχής.

3. Παρεμβάσεις στη διοίκηση για την εφαρμογή  του Κανονισμού Προσωπικού της Ε.ΥΔ.Α.Π. (Κ.Π.) σε όλες τις περιπτώσεις προαγωγών και όχι να αγνοείται επιδεικτικά ως προς τις τοποθετήσεις   των θέσεων του οργανογράμματος εδώ και χρόνια, επειδή αυτή η τακτική πάντα «βόλευε-βολεύει» συγκεκριμένες παρέες κομματικές ή όχι. 

4. Το επιχειρησιακό σχέδιο,  οι προσλήψεις προσωπικού , οι ευθύνες των μηχανικών!!!! για να καλύπτονται τα δικαστικά έξοδα και γενικά να αποκτήσουν δικηγορική προστασία οι συνάδελφοι σε θέσεις όπως οι προϊστάμενοι τομέων που κινδυνεύουν καθημερινά με μηνύσεις….

5. Για την συντήρηση των δικτύων που καταρρέουν διότι δεν υπάρχουν εργολαβίες, δεν προγραμματίζεται προληπτική συντήρησή τους  π.χ. καναλιού κλπ

6. Έκδοση γνωμοδότησης από έγκριτο δικηγόρο με πλήρη κάλυψη της δαπάνης, για να προστατεύσει τα μέλη του από τον αναφερόμενο μνημονιακό νόμο (4093) για την ισχύ του υπάρχοντος Κανονισμού Προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρξει θετική γνωμοδότηση υπέρ της ισχύος του Κ.Π. 

Ο Σύλλογος, ειδικά τώρα, πιο πολύ από ποτέ, χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών του αλλά και όλων των άλλων Συλλογικοτήτων εργαζομένων για να ανταποκριθεί στον πολυμέτωπο αγώνα.
Η Ανανεωτική Κίνηση Μηχανικών επισημαίνει την προσοχή σε όλους τους Συναδέλφους αλλά πρωτίστως στη Διοίκηση για τον πραγματικό κίνδυνο που ελλοχεύει όσον αφορά στη λειτουργία βασικών δομών της εταιρείας από τη στιγμή που :
1.   Το προσωπικό (λόγω των πολλών αποχωρήσεων), λειτουργεί με οριακό αριθμό υπευθύνων και κανείς δεν είναι πια τόσο σίγουρος ότι επαρκεί για την στελέχωση των βαρδιών σύμφωνα με τους κανονισμούς.
2.   Η συνεχιζόμενη έλλειψη αξιοκρατίας (μη εφαρμογή Κ.Π.) δημιουργεί προβλήματα που σε συνδυασμό με τις περικοπές λόγω μνημονίου υπάρχει ο κίνδυνος και μπορεί να επικρατήσει ντόμινο αμφισβητήσεων αλλά και προσφυγών σε ένδικα μέσα.
3.   Η τεχνογνωσία της Ε.ΥΔ.Α.Π. χάνεται αφού καθημερινά αντικείμενα εκχωρούνται σε εργολάβους, καθεστώς που εδραιώθηκε από όλες τις Διοικήσεις και πρέπει να αλλάξει ριζικά, με επικράτηση διαφανών διαδικασιών  ενώ η γνώση να παραμένει στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ.
4.   Η διαφύλαξη της εργασιακής ειρήνης αλλά και του απαραίτητου κλίματος αλληλεγγύης  που να ενεργοποιεί τους εργαζόμενους και όχι να τους αποθαρρύνει, είναι βασικός όρος, για την λειτουργία μιας εταιρείας που βρίσκεται σε οριακό επίπεδο επάρκειας προσωπικού.
5.   Οι Συνάδελφοι που συμμετέχουν σε Επιτροπές διαγωνισμών και Παραλαβής Έργων θα πρέπει να είναι απολύτως σχετικοί με το αντικείμενο και να έχουν νομική κάλυψη.  Το είχαμε ζητήσει εγγράφως από τον τ. Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ κ. Λέκκα ο οποίος είχε απαντήσει θετικά χωρίς να υλοποιηθεί κάτι σχετικό στη συνέχεια.
6.   Η Ανανεωτική Κίνηση Μηχανικών επισημαίνει ότι οι προαγωγές πρέπει να αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο  θεσμικό τρόπο από κατάλληλο συμβούλιο αξιολόγησης και να μην επηρεάζονται κάθε φορά από πολιτικές παρεμβάσεις.
Η παράταξή μας, σε πείσμα πολλών, έχει έργο να επιδείξει, ενισχύοντας καθημερινά τον συνολικό ρόλο του Συλλόγου σε όλα τα μέτωπα και αυτό είναι αποτέλεσμα των ξεκάθαρων θέσεων, της γνώσης αλλά και της εμπειρίας των στελεχών μας.
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕ & ΤΕ συγκεντρώνει τις προτάσεις και απόψεις όλων των συναδέλφων που μαζί με τις δικές της θέσεις θα αποτελέσουν το ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο αρχών για το καλό τόσο των εργαζομένων αλλά και  της  Δημόσιας ΕΥΔΑΠ. 

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς είναι ότι η συνδικαλιστική Αντιπολίτευση χωρίς το μαξιλάρι της εξουσίας από κοντά, και με Διοικήσεις προσκείμενες στην εξουσία  ήταν και είναι δύσκολο να υλοποιήσει το έργο της, γιατί κοστίζει, ειδικά στις ημέρες μας που το ήθος και το έργο  αναζητείται στα πολύ ψιλά γράμματα των εφημερίδων!

Με την προκήρυξη των εκλογών αναμένουμε την ενεργή  συμμετοχή σας. 

Κατεβάστε την Ανακοίνωση ΕΔΩ