Βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει...

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης



«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΥΔΑΠ»
 
Τρίτη  11 Μαρτίου 2014
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εγκαινιάζεται νέα πρακτική από το προεδρείο του Συλλόγου Μηχανικών.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε  στις 9/3, ημέρα Κυριακή, ως Σύλλογος Μηχανικών από το Προεδρείο με τη σημείωση  «κατά πλειοψηφία» θα έπρεπε να αναφέρει και τη παράταξη που την εξέδωσε  γιατί κανένα μέλος της «Ανανεωτικής Κίνησης» δεν ενημερώθηκε για τα γραφέντα και καμία συζήτηση δεν διεξήχθη, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη μη ύπαρξη πρακτικών!!!. Διαβάσαμε την ανακοίνωση όπως όλα τα μέλη του Συλλόγου χωρις καμιά προτέρα ενημέρωση ως όφειλαν, τηρώντας τις μέχρι σήμερα διαδικασίες εκδόσεως ανακοίνωσης. Ουσιαστικά η ανακοίνωση αυτή  αποτελεί παραταξιακή άποψη της «ΔΑΚΕ» και γιαυτό καταγγέλλουμε  αυτές τις ενέργειες του προεδρείου.

Συνάδελφοι ο πανικός σας είναι κακός οδηγός στη συνδικαλιστική πρακτική. 

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε επίσης τον υποβιβασμό εκ μέρους του Προεδρείου κάποιων σημαντικών  θεσμικών συμβάντων που οδήγησαν στις δύο παραιτήσεις του κ. Βουγιουκλάκη και του  κ. Τούλια στελεχών της πλειοψηφίας του Συλλόγου  που  επέστρεψαν τα χρήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρεται στα  έγγραφα που υπογράφηκαν και τι  επιπτώσεις θα επιφέρουν στο σύνολο των διεκδικήσεων του Συνδικαλιστικού Κινήματος καθώς και των εγγράφων που πιθανά θα υπογράψουν στο μέλλον. Επιπλέον η παραίτηση της Προέδρου από τη θέση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου,δημιουργεί πολλά ερωτηματικά  που δεν απαντώνται με την δικαιολογία περί προσωπικών λόγων παραίτησης. 

Στην τελευταία Ομόφωνη Ανακοίνωση του Συλλόγου  στις 17/2/2014 επισημαίναμε ότι :

 Ο Σύλλογος τίθεται αλληλέγγυος προς όλα τα Μέλη του και απέναντι από οποιαδήποτε ενέργεια θίγει άμεσα ή έμμεσα τις Δημοκρατικές και Συνταγματικές διαδικασίες που συνδικαλιστικά υποστηρίζουμε . Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι επιστροφή χρημάτων που έχουν κερδηθεί βάσει αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων δεν γίνεται.

Ενώ δεσμευόμαστε στην ίδια Ανακοίνωση ότι :

 ο καθένας από τη θέση του αλλά και όλοι  μαζί, μπορούμε να ισχυροποιήσουμε  την ενότητά μας  παραμένοντας  πιστοί στις αρχές και στις θέσεις μας, καθώς και στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας για τη συνέχιση των δικαστικών αγώνων που μας δεσμεύουν.

Στην πρόσφατη Ανακοίνωση του Προεδρείου, ατόνησε η  αλληλεγγύη απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια θίγει τις αναφερόμενες διαδικασίες και μετατράπηκε σε . … Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες,(αναφερόμενοι στις παραιτήσεις) ουδόλως πλήττουν το κύρος του Συλλόγου μας

Η αναφορά αυτή θα μπορούσε να έχει σχέση  με  κάποιο τυχαίο γεγονός που συνέβη και το έχουμε ήδη ξεχάσει. Αν όντως και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας τα έχουν ξεχάσει, θα το διαπιστώσουμε στη Γενική Συνέλευση όπου θα πρέπει να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία και να ακουστούν οι τοποθετήσεις όλων.

   Συνάδελφοι σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων στο Δ.Σ του Συλλόγου στις  17/2 η Διοίκηση της Εταιρείας μετέφερε, μέσω κάποιων Γενικών Δ/ντών που έσπευσαν να υιοθετήσουν την άποψή της,  την δυσαρέσκεια της διοίκησης σχετικά με τα χρήματα που εισέπραξαν, καθώς και την επιθυμία της επιστροφής των χρημάτων με διάφορες δικαιολογίες και αναφορά σε  ηθικά διλήμματα.

Παρά τις παραπάνω σοβαρές καταγγελίες  η ανακοίνωση δεν αναφέρει  καθόλου  τις ευθύνες της Διοίκησης που   δημιούργησε όλο αυτό το θέμα και οδήγησε όλο το προσωπικό να μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για τους μηχανικούς  που επεδίωξαν την εύνοια της Διοίκησης υποχωρώντας από τις Συνδικαλιστικές τους δεσμεύσεις προκειμένου να παραμείνουν σε θέσεις ευθύνης. Το κείμενο της ανακοίνωσης περιορίστηκε  σε διαδικαστικά θέματα προκειμένου να αποκρύψει τα πραγματικά και ουσιαστικά γεγονότα.

Το αποκορύφωμα των κακών χειρισμών του προεδρείου  είναι η τελευταία εξέλιξη σχετικά με το αίτημα των συναδέλφων για έκτακτη ΓΣ, που αντιμετωπίστηκε με απίστευτη άρνηση από μέρος μελών του προεδρείου, όπως φαίνεται και στο απόσπασμα της τελευταίας ανακοίνωσης
…με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.,  εφόσον συνεχίζετε να επιθυμείτε την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και όχι του ΔΣ που βάσει του Καταστατικού είναι το αρμόδιο όργανο και έχει ήδη επιληφθεί των παραπάνω θεμάτων, να προσέλθετε στο γραφείο του Γραμματέα του Συλλόγου κ. Μιχ. Ματθαίου…
Το ανωτέρω κείμενο που εστάλη στους συναδέλφους από το προεδρείο δεν είναι ομόφωνη απόφαση , δεδομένου ότι κατά την κατάθεση του αιτήματος για γενική συνέλευση και εφόσον ετέθη το ζήτημα ταυτοποίησης και συμπλήρωσης των υπογραφών των αιτούντων, η πρόταση της  « Ανανεωτικής Κίνησης » ήταν η έκτακτη γενική συνέλευση να αποφασιστεί  από τα παρόντα μέλη του  Δ.Σ. του Συλλόγου, κάτι που δεν επετεύχθη. Έφτασαν μάλιστα καθ' υπέρβαση του καταστατικού στο σημείο αυτό να ζητούν γνήσιο της υπογραφής από το ΚΕΠ για να είναι ''έγκυρο'' το αίτημα για Γ.Σ.

 Στο άρθρο 22-5 του Καταστατικού αναφέρεται ότι, έκτακτη γενική συνέλευση δικαιούται να ζητήσει το 1/5 των ταμειακώς εντάξει μελών. Το καταστατικό αναφέρεται «εγγράφως» και όχι ενυπογράφως, δηλαδή δεν απαιτείται υποχρεωτική παρουσία του μέλους για την επίδοση  της επιστολής.

Στο θέμα της διαδικασίας που θα έπρεπε να ακολουθηθεί για να προκύψει το 1/5 των μελών που ορίζει το καταστατικό θεωρήσαμε ότι αρκεί μια απλή επιστολή στο e-mail του Συλλόγου, και σε όσους εργάζονταν στο Περισσό θα μπορούσαν να διευκολυνθούν περνώντας από το γραφείο του Γραμματέα δηλώνοντας την επιθυμία τους για την έκτακτη Γενική Συνέλευση. Ο τρόπος που ζητήθηκε το γνήσιο της υπογραφής  στο γραφείο του Γ.Γ. ήτανε επιεικώς απαράδεκτο και δηλώνει το πανικό που έχει το Προεδρείο μετά την συμπεριφορά των στελεχών του. Αν το παραπάνω κείμενο που εστάλη από το Προεδρείο έχει κάποια σχέση με όσα ελέχθησαν στο Δ.Σ. το αφήνουμε στη κρίση σας και στη δική σας επιβεβαίωση μέσω των πρακτικών.

Είναι κατάπτυστη η παράγραφος που αναφέρεται σε συνάδελφο  μέλος του συλλόγου που διέπραξε το «παράπτωμα» να ζητήσει σύγκλιση Γ.Σ κάτι το οποίο θα έπρεπε από μόνο του να κάνει το Προεδρείο προκειμένου να ενημερώσει για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα μέλη του Συλλόγου.

 Που  είναι η ενωτική διάθεση και η αλληλεγγύη του Προεδρείου όταν μιλάει για « διερεύνηση του θέματος εντός και εκτός του Συλλόγου για τον καταλογισμό ευθυνών στους υπευθύνους τόσο σύμφωνα με το Καταστατικό όσο και σύμφωνα με το Νόμο» Τα   κείμενα της τελευταίας ανακοίνωσης και του ενημερωτικού σημειώματος που απέστειλε  το προεδρείο καθώς   και οι τακτικές εκφοβισμού που εφάρμοσε τηλεφωνώντας στους «δικούς του ανθρώπους»  παραπέμπουν  σε ''άλλες εποχές''. Οι μεθοδεύσεις του προεδρείου πραγματικά εξοργίζουν τους συναδέλφους και δημιουργούν  κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης και ανασφάλειας. Μη ξεχνάμε ότι οι εκφραστές τέτοιων πολιτικών  οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο που βιώνουμε όλοι μας. 

Η στάση του προεδρείου,  δυναμιτίζει την Δημοκρατική Λειτουργία του Συλλόγου, δημιουργεί «στεγανά», αποτρέπει τις συμμετοχικές διαδικασίες και ταυτίζεται με τις πρόσφατες τακτικές της Διοίκησης.

Εν κατακλείδι το προεδρείο δημιουργεί ενόχους προκειμένου να καλύψει  αυτούς που δεν εφάρμοσαν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και παραβίασαν απροκάλυπτα  το καταστατικό του Συλλόγου.
 
Ως Ανανεωτική Κίνηση απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η ‘Ενημέρωση’ της 7/3, να ζητηθεί συγνώμη από τους συναδέλφους και να διεξαχθεί  άμεσα με απόφαση του Δ.Σ. η Γ.Σ. του Συλλόγου  Μηχανικών, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω  θέματα :

ΘΕΜΑΤΑ

-       Ενημέρωση από το Προεδρείο του Συλλόγου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των μισθολογικών περικοπών
-        Απόφαση σχεδίου δράσης για την άμεση διεκδίκηση των μισθολογικών  περικοπών για το σύνολο των Συναδέλφων
-       Τοποθέτηση του Συλλόγου Μηχανικών για το θέμα των προσλήψεων τεχνικών συμβούλων για την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΥΔΑΠ.

 Επιπλέον στην έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πρέπει όσοι  Συνάδελφοι έχουν προχωρήσει σε παραβίαση του καταστατικού να έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από  όλα τα όργανα του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Καλούμε την Διοίκηση και τους πρόσκαιρα συνοδοιπόρους της να ξεπεράσουν τα όποια ηθικά διλήμματα δημιουργούνται από την  εφαρμογή  των νόμων και  να αναλώσουν το χρόνο τους  στα πραγματικά προβλήματα της Εταιρείας και όχι σε μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στο μεσαίωνα. 

Τέλος,
 
Η παράταξή μας απαιτεί άμεσα έκτακτο ΔΣ με μοναδικό θέμα την προκήρυξη της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη υποκύψουν σε καμία μορφή εκφοβισμού από όπου και αν προέρχεται. 

Αναδείξτε στη Γενική Συνέλευση τις πραγματικές δυνατότητες του Συλλόγου μας και του καθενός και καθεμιάς από εμάς ξεχωριστά, προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοιου είδους φαινόμενα.